En af de hyppigste årsager til gråd og fysiske vredesudbrud hos det 1-2 årige barn, er at de ikke kan udtrykke sig, så tætte relationer kan forstå dem.

Børnenes reaktionsmønstre når de ikke bliver forstået, starter ofte med utilfredse miner og gråd. Dernæst ender det ofte ud i, at det lille barn reagere fysisk, enten ved at ligge sig på gulvet og slå ud med arme og ben, eller forsøge at slå på dig eller eventuelle søskende eller andre i nærheden. Det er et helt naturligt mønster.

Vi kender selv som voksne til følelsen af, ikke at blive forstået og hvor meget det kan påvirke ens følelsesregister. Det er præcis det samme for vores små børn. 

Dit barn bliver mindre frustreret, når det kan kommunikere med dig omkring specifikke ønsker og behov allerede fra 10-12 mdr. alderen, før talesproget udvikles – når baby er klar til at fortælle om alt det den oplever!

Mor har mindre stress!

Ud over at reducere frustrationer og give dig en lettere hverdag, med en lidt gladere baby, så er det statistisk påvist at brug af instruerede tegn mindsker moderens stress niveau. Tegn, kommunikation og indsigt ligger en skøn ro på det lille barn.

Du kan finde workshops der matcher dig og din baby her: Gå til workshops

God fornøjelse med at lære din baby tegn!